Stabiloiva niska- ja selkäharjoittelu

Stabiloivalla harjoittelulla parannetaan sekä kykyä kontrolloida niskan ja selän nikamien välistä liikehdintää (segmentaalinen stabiliteetti) että kykyä ylläpitää selän, lantion ja torson luontaista ryhtiä niillä rasituksilla, jotka syntyvät käsiä ja jalkoja liikuttaessa.

Harjoittelun tavoitteena on vahvistaa syviä vatsa-, selkä- ja niskalihaksia, jotka stabiloivat selkärangan. Harjoittelua täydennetään yleensä muiden ryhtilihasten, jotka osaltaan myös stabiloivat ja pitävät luurankomme pystysuorassa, harjoituksilla.

Harjoitukset sopivat liikekipujen hoitoon ja tehdään kivuttomissa asennoissa. Ensin opitaan kontrolloimaan lantio, selkä sekä niska neutraalissa ryhdissä, samalla kun aktivoidaan syvät stabiloivat lihakset. Alkuun voidaan käyttää apuna Stabilazeria (biofeedback), jotta saadaan käsitys miten paljon voimaa voidaan käyttää ennen kuin kompensoivat liikkeet ottavat vallan.

Stabiloiva harjoittelu ei ole mikään quick fix, vaan harjoituksia on tehtävä usean kerran viikossa pidemmän aikaa. Jotta pääsisi eroon selkä- ja niskakivuista on tärkeää saada asiantuntevia neuvoja siitä, miten pidetään hyvä ryhti ja miten kehoa tulisi käyttää arjessa.

Stabiloiva harjoittelu soveltuu esimerkiksi lumbago, välilevyn pullistuma, segmentaalinen liikekipu ja yliliikkuvuus -diagnooseihin sekä toistuvissa tai pitkäaikaisissa niskan ja selän kiputiloissa. Haastattelun, tutkimuksen, oireiden ja testien perusteella harjoitukset ja hoito asetetaan sopivalle tasolle.

YHTEYSTIEDOT

Raatihuoneenkatu 11, Kerros 3
68600 Jakobstad

+358(0)50 5885 122
info@levadafysio.fi

SOCIAL MEDIA

   

2019 © Levada Fysio. All rights reserved.
Web made by Gloo Creative Studio