Ryhmäharjoittelu

Posturaalinen harjoittelu neljässä viikossa

Keskitytään kehon tavallisimpiin epätasapainotiloihin ja työskennellään pienryhmässä näiden parissa. Käydään laajasti läpi koko keho, koska esimerkiksi niskavaivat voivat johtua jäykästä lantiosta ja syy lanneselän ongelmiin voi löytyä jäykistä hartioista.

Ryhmäharjoittelu sopii, mikäli et kärsi akuuteista kivuista, etkä ole hoidon tai yksilöllisen analyysin tarpeessa, mutta epätasapainotilojen korjaaminen ja ongelmien ennaltaehkäisy kiinnostaa. Harjoittelujakso on 4 viikkoa. Kerrat ovat jatkumoa toisilleen, eli saat parhaan tuloksen osallistumalla kaikki neljä kertaa. Jokaisen harjoittelukerran jälkeen saat sähköpostitse ohjeet viikoittaisten ryhmätuntien välillä tehtäviin kotiharjoituksiin. Harjoitusohjelma koostuu ryhmätunnin aikana läpikäydyistä harjoituksista.

Ensimmäisellä kerralla käydään läpi ryhtioppia käytännönläheisesti ja ymmärrämme sitä kautta, miten kuorma jakaantuu riippuen ryhdistämme. Ryhmätunneilla annetaan myös ergonomiavinkkejä ja runsaasti tietoa siitä, miten suorittamamme harjoitukset vahvistavat kehoa sisältä ulos. Ryhmätuntien kesto on 75 minuuttia.

Harjoituksia tehdään matolla, seisten ja istuen. Liikuntaan sopivat vaatteet sekä vesipullo kannattaa ottaa mukaan. Kaikki muu tarvittava varustus löytyy paikan päältä.

Jatkuva Posturaalinen Harjoittelu

Tässä ryhmäharjoittelumuodossa työskennellään pidemmän aikavälin yli. Voit osallistua joka kerta tai silloin kun sopii. Jatkuva ryhmäharjoittelu sopii, mikäli et kärsi akuuteista kivuista, etkä ole hoidon tai yksilöllisen analyysin tarpeessa, mutta epätasapainotilojen korjaaminen ja ongelmien ennaltaehkäisy kiinnostaa.

Käydään osin läpi syvien vatsa-, selkä- ja niskalihasten stabiloiva harjoittelu. Käydään laajasti läpi päästä varpaisiin sopivia harjoituksia, löysätään jäykkyyksiä ja vahvistetaan heikkoja kohtia tietyssä järjestyksessä, jotta saavutettaisiin luonnollinen ryhti, liike ja voima. Harjoitukset vaativat keskittymistä; sijoittuminen, aktivointi, hengitys ja rentoutuminen vaikuttavat yhdessä. Harjoituksia tehdään matolla, seisten ja istuen. Liikuntaan sopivat vaatteet sekä vesipullo kannattaa ottaa mukaan. Kaikki muu tarvittava varustus löytyy paikan päältä.

YHTEYSTIEDOT

Skutnäsinkatu 9
68600 Jakobstad

+358(0)50 5885 122
info@levadafysio.fi

Tietoturvaseloste

SOCIAL MEDIA

   

2019 © Levada Fysio. All rights reserved.
Web made by Gloo Creative Studio