Posturaalinen harjoittelu

Posturaalisessa Harjoittelussa kipuongelmat nähdään uloszoomatusta perspektiivistä, jossa nivelten ja lihasten liike- ja toimintakyky ovat keskinäisessä riippuvuussuhteessa. Tästä seuraa, että koettu kipuongelma saattaa johtua toisen kehonosan toimintahäiriöstä.

Posturaalinen harjoittelu on aktiivinen terapiamuoto, jossa pyrimme pääsemään esim. kipuongelman ytimeen manuaalisiin hoitoihin yhdistettyjen stabiloivien ryhtiharjoitusten avulla.

Ryhtianalyysi, toiminnalliset- ja neuromuskulaariset testit, haastattelu, oirekuva ja tavoite muodostavat pohjan valitessa hoitoa ja harjoituksia.

Hoito

Hoito koostuu harjoituksista sekä pehmeistä manuaalisista käsittelytekniikoista.

Hoito mielletään usein aktiivisina, koska se käsittää sekä manuaalista käsittelyä että harjoituksia saman käynnin aikana. Määrätyssä järjestyksessä pehmennetään jäykkyyttä ja vahvistetaan heikkouksia.

Miten homma toimii

Ensimmäinen käynti

  • Pukeudu sellaisiin vaatteisiin, että pystyt liikkumaan ja saat polvet tarvittaessa näkyviin.
  • Toiminnalliset testit
  • Harjoitusten ja mahdollisen hoidon valinta
  • Harjoitusten läpikäynti ja treeniohjelman laatiminen
  • Saat treeniohjelman sähköpostitse käynnin jälkeen

Ensimmäinen käynti on yleensä 120 minuuttia.

Seuranta

Seurantakäyntiä suositellaan noin kahden viikon kuluttua. Tällä kertaa hienosäädetään ohjelmaa ja otetaan pois, vaihdetaan tai lisätään harjoituksia. Seurantakäynnin aikana tehdään myös käsittely harjoitusten kanssa. Seurantakäynti on yleensä 90 minuuttia.

Ensimmäinen käynti ja seurantakäynti ovat välttämättömiä alkuun pääsemisessä.

Lisäkäynnit

Ohjelman hienosäädön jälkeen voit jatkaa säännöllistä treenaamista omatoimisesti. Yleensä tarvitaan säännöllisiä lisäkäyntejä harjoittelun edetessä, ja koska on tarvetta hoidolle. Lisäkäynnit toimivat myös pieninä osatavoitteina, jotka auttavat treeniin fokusoinnissa.

Posturaaliset Harjoitukset

Posturaalisen Harjoittelun harjoitukset eivät alkuun ole fyysisesti kuormittavia, mutta ne vaativat keskittymistä ja tietoista suorittamista; sijoittuminen, aktivointi, hengitys ja rentoutuminen vaikuttavat yhdessä. Määrätyssä järjestyksessä pehmennetään jäykkyyttä ja vahvistetaan heikkouksia. Saavuttaakseen parhaan tehon harjoitukset on syytä tehdä säännöllisesti useasti viikossa. Tämä mahdollistaa uuden oppimisen samalla kun lihasten voima ja kestävyys kasvavat. Käytetään kevyitä apuvälineitä kuten mattoa, tyynyä, tuolia ja remmiä.

Posturaalinen Harjoittelu sopii kaikenikäisille, aktiivisille, sohvaperunoille, kuntoilijoille ja urheilijoille.

YHTEYSTIEDOT

Skutnäsinkatu 9
68600 Jakobstad

+358(0)50 5885 122
info@levadafysio.fi

Tietoturvaseloste

SOCIAL MEDIA

   

2019 © Levada Fysio. All rights reserved.
Web made by Gloo Creative Studio