Gruppträning

POSTURAL TRÄNING I FYRA VECKOR

I Postural Träning i grupp fokuserar vi på de vanligaste obalanserna i kroppen och arbetar tillsammans i liten grupp med att komma till rätta med dessa. Vi arbetar med hela kroppen då nackbesvär exempelvis kan orsakas av stela höfter och ländryggsbesvär kan orsakas av stela skuldror.

Gruppträning passar om du inte har akut ont, inget akut behov av behandling eller individuell analys men är nyfiken på hur man kan rätta till obalanser eller förebygga problem. Träningen löper över 4 veckor. Nästa pass bygger på det förra vilket innebär att du får bästa resultat genom att delta i alla fyra. Efter varje träningspass får du epost med övningar för att kunna träna hemma mellan de veckovisa passen. Träningsprogrammet består av de övningar som gåtts igenom under gruppträningen.

Vid första träningstillfället går vi igenom hållningslära på ett praktiskt sätt så att man ska förstå hur belastningsfördelningen sker beroende på hur vår hållning ser ut. Under passen ges också ergonomitips och rejäla doser av information varför vi gör de övningar vi gör som ska stärka kroppen inifrån ut. Varje träningspass är 75 minuter. Övningar görs nere på matta, i stående och i sittande. Rörelsevänliga kläder rekommenderas och vattenflaska. All övrig utrustning finns på plats.

FORTLÖPANDE POSTURAL TRÄNING

Fortlöpande Postural Träning i grupp sträcker sig över flera veckor. Du kan delta vid flera eller enstaka tillfällen. Fortlöpande gruppträning passar om du inte har akut ont, inget akut behov av behandling eller individuell analys men är nyfiken på hur man kan rätta till obalanser eller förebygga problem.

Inslag av specifik stabiliserande träning av de djupa mag-, rygg-, och nackmusklerna finns med. Vi går igenom övningar från tå till topp och släpper på stramheter och stärker svagheter i en viss ordning för en naturlig hållning, rörelse och styrka. Övningarna kräver fokusering på hur de genomförs; där positionering, aktivering, andning och avspänning samspelar. Vi jobbar nere på matta, i stående och i sittande

Rörelsevänliga kläder rekommenderas och vattenflaska. All övrig utrustning finns på plats

KONTAKTINFORMATION

Skutnäsgatan 9
68600 Jakobstad

+358(0)50 5885 122
info@levadafysio.fi

Sekretesspolicy

SOCIAL MEDIA

   

2019 © Levada Fysio. All rights reserved.
Web made by Gloo Creative Studio